Συζήτηση με τον Δήμαρχο για το πάρκο μας στις 24 Οκτώβρη 2016 (άρθρο στον τύπο)

Ζητούν προστασία και ανάδειξη του πάρκου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο

Ζητούν προστασία και ανάδειξη του πάρκου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο
25/10/2016
Με αρκετά αιτήματα στην ατζέντα τους, τα οποία κατέθεσαν με περισσή ευγένεια, επισκέφθηκε χθες τον δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη, αντιπροσωπεία μαθητών της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου.
Τα παιδιά συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς τους κυρίες: Δέσποινα Τοκουτζή, Θεοφίλη Καλησπεράκη, Καλλιόπη Καλησπεράκη και τον κ. Μάνο Τσάκωνα/ αρχιτέκτονα Γρ. Π. Πόλης και πρόεδρο Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου, συζήτησαν με τον δήμαρχο τις σκέψεις τους και έθεσαν υπόψη του τις προτάσεις τους για την προστασία και ανάδειξη του πάρκου που έχουν υιοθετήσει και βρίσκεται δίπλα στο σχολείο τους.
Ο δήμαρχος σε συνεννόηση με τον κ. Τσάκωνα, τους διαβεβαίωσε ότι είναι εφικτή μια μόνιμη εικαστική παρέμβαση στον χώρο του σιντριβανιού του πάρκου, ενώ θα εξεταστεί τεχνικά και η δυνατότητα λειτουργίας του σιντριβανιού, με ασφάλεια, για τα παιδιά. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των παιδιών, με τη συμμετοχή των αρμόδιων αντιδημάρχων και υπηρεσιών του Δήμου, τα οποία αφορούσαν κυρίως την αποκατάσταση παιχνιδιών της παιδικής χαράς, τη χορηγία από τον Δήμο καλλωπιστικών και αρωματικών φυτών για το πάρκο, την τοποθέτηση μικρών κάδων απορριμμάτων κ.ά.
Οι μικροί μαθητές, με αξιέπαινη ευχέρεια λόγου και σκέψης, ξεδίπλωσαν τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες στη διάρκεια της συζήτησης, γεγονός που έδωσε στον δήμαρχο τη δυνατότητα να κάνει μαζί τους μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα για απλές, καθημερινές πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του αγαθού του νερού.
Τα παιδιά φανερά ικανοποιημένα, προσκάλεσαν τον δήμαρχο στο σχολείο τους, ώστε να δοθεί η ευκαιρία και στους άλλους συμμαθητές τους να συνομιλήσουν με τον δήμαρχο, πρόσκληση που έγινε με χαρά αποδεκτή.
 
Μαθητές του Πρινέ στο Δημαρχείο
Προ ημερών εξάλλου, ο δήμαρχος δέχθηκε μια άλλη αντιπροσωπία μαθητών, της Γ’ και Δ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πρινέ. Τα παιδιά συνόδευσαν στο Δημαρχείο ο διευθυντής του Σχολείου κ. Γιώργος Πολάκης, και οι εκπαιδευτικοί: Ελευθερία Τζωρτζινάκη και Πολυξένη Ζουμπουρλή.
Αρχικά επισκέφθηκαν το Ληξιαρχείο και το Δημοτολόγιο του Δήμου Ρεθύμνης, όπου ενημερώθηκαν από την κυρία Όλγα Πλαΐτη, για τον τρόπο λειτουργίας των δύο αυτών σημαντικών δημοτικών υπηρεσιών.
Στη συνέχεια τα υποδέχθηκε ο δήμαρχος στην αίθουσα του Δ.Σ. όπου ανέπτυξαν έναν εξαιρετικά ενδιαφέρον διάλογο για θέματα που αφορούσαν το σχολείο του Πρινέ αλλά και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως η σύνθεση και λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ρόλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του σχολείου, το περιβάλλον και η καθαριότητα της πόλης, κ.ά.
Μιλώντας για τις σχολικές κτιριακές υποδομές, ο δήμαρχος τους επεσήμανε πως η ‘ψυχή’ ενός σχολείου είναι οι δάσκαλοι και οι μαθητές του και όχι τα κτίρια, ενώ συζητώντας για τη διαδικασία της μάθησης, τους ανέφερε πως «ο χρόνος που διαθέτουμε για τη μάθηση με στόχο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, είναι ο μόνος που δεν είναι ποτέ χαμένος χρόνος».
Οι μικροί μαθητές είχαν οργανώσει την τοποθέτησή τους στη συζήτησή τους με τον δήμαρχο, σε ενότητες. Του απηύθυναν προσωπικές ερωτήσεις, ζήτησαν να μάθουν για τις δικές του εμπειρίες ως μαθητής, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στην άποψή του για την προστασία του περιβάλλοντος και τον σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία της πόλης και, τέλος, του ζήτησαν και κάποιες παρεμβάσεις αισθητικής και τεχνικής φύσης, προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία του σχολείου.
Επιπλέον, ο δήμαρχος, με την ιδιότητα τους προέδρου του ΣΕΔΗΚ, μίλησε στα παιδιά για την υψηλή διατροφική αξία του ελαιολάδου και την ανάγκη προστασίας και αξιοποίησης των ελαιοδέντρων και δώρισε στα παιδιά μια καλαίσθητη έντυπη έκδοση του ΣΕΔΗΚ με χρήσιμες πληροφορίες για παιδιά Δημοτικού Σχολείου, καθώς και αναμνηστικά καπέλα.
Τόσο οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου όσο και του Δημοτικού Σχολείου Πρινέ, επιβεβαίωσαν την ενθαρρυντική προοπτική που διανοίγεται για το μέλλον της πόλης μας, μέσα από σχολεία που έχουν ικανούς δασκάλους και καλλιεργημένους, κοινωνικά και προσωπικά, μαθητές.
Από τον Δήμο

 

http://www.rethnea.gr/article.aspx?id=38820


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s