Το Ρέθυμνο αποκτά υπαίθρια βιβλιοθήκη στο πάρκο της οδού Αποστολάκη

(Άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστοχώρο http://www.goodnet.gr/rotator/articles/to-rethumno-apokta-upaithria-bibliothiki-sto-parko-tis-odou-apostolaki.html)

Το Ρέθυμνο αποκτά υπαίθρια βιβλιοθήκη στο πάρκο της οδού ΑποστολάκηΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ 7o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Μια ιδέα που βρίσκει γόνιμο έδαφος και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι οι υπαίθριες βιβλιοθήκες, ένα «πείραμα» που πέτυχε σε χώρες του εξωτερικού και αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη δραστηριότητα που μπορεί να δώσει μικρές «εστίες» ψυχαγωγίας και γνώσης σε χώρους όπως πάρκα, στάσεις λεωφορείων και πλατείες.

Στόχος των υπαίθριων βιβλιοθηκών είναι η ανταλλαγή. Τοποθετημένες κυρίως σε χώρους αναψυχής, ο κάθε πολίτης μπορεί να δώσει ένα βιβλίο, να πάρει ένα άλλο ή απλώς να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης διαβάζοντας σε υπαίθριο χώρο.

Με γνώμονα, την φροντίδα του πνεύματος και την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων εγκαινιάζεται την Παρασκευή στο Ρέθυμνο η πρώτη παιδική υπαίθρια βιβλιοθήκη της πόλης στο πάρκο που έχουν υιοθετήσει οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, στην οδό Αποστολάκη, στη περιοχή της Σαρακίνας.

Για άλλη μια φορά στο 7ο Δημοτικό, ο Σύλλογος γονέων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου αποδεικνύουν ότι το μεράκι και η διάθεση μπορούν να υλοποιήσουν ιδέες ανέξοδες, σε μια εποχή που η ψυχαγωγία και η προσφορά μπορούν να ανακουφίσουν σημαντικά από τα προβλήματα και τη θλίψη της καθημερινότητας σε μια εποχή ευρύτερης κρίσης. Η εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει το 7ο Δημοτικό Σχολείο, πρόκειται αυτή τη φορά να χαρίσει σε μια ολόκληρη γειτονιά μια υπαίθρια βιβλιοθήκη που θα κοσμεί μαζί με τις άλλες δραστηριότητες ,όπως η φροντίδα του πρασίνου, που κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί από το Σχολείο το συγκεκριμένο πάρκο.

Όπως ανέφεραν εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου η ιδέα και η πρωτοβουλία δύο νέων αρχιτεκτόνων στην Κηφισιά και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, οι οποίοι δημιούργησαν ανταλλακτική βιβλιοθήκη σε υπαίθριους χώρους της Αθήνας, αποτέλεσε έμπνευση για τους ίδιους, οι οποίοι αποφάσισαν να υλοποιήσουν κάτι αντίστοιχο και στο Ρέθυμνο. Η αποδοχή των πολιτών στις περιοχές της Αθήνας όπου εφαρμόστηκε ήταν πρωτοφανής δίνοντας το μήνυμα ότι η κάθε γειτονιά της Ελλάδας θα μπορούσε να διαθέτει τις δικές της υπαίθριες βιβλιοθήκες.

Με τη συνδρομή του συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλου, το 7ο Δημοτικό θα παρουσιάσει την Παρασκευή 5 Ιουνίου, δύο υπαίθριες βιβλιοθήκες που θα στολίζουν το πάρκο της οδού Αποστολάκη. Με μια σειρά εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν στις 7.30μμ, παρουσία του κ. Ηλιόπουλου, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς του 7ου Δημοτικού θα εγκαινιάσουν την ιδιαίτερη ιδέα τους, εντυπωσιάζοντας για άλλη μια φορά το Ρέθυμνο και κλείνοντας έτσι με τον πιο πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο μια «γεμάτη» σχολική χρονιά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s