ΙΣΤΟΡΙΚΟ

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνης βρίσκεται στα Δυτικά προάστια της πόλης μας στην περιοχή του Κουμπέ. Ιδρύθηκε το 1964 και αρχικά στεγαζόταν σε ιδιωτικό κτίριο επί της οδού Σταμαθιουδάκη.  Από το έτος ίδρυσης του λειτουργούσε ως διθέσιο μέχρι και το 1979. Από το 1979 και μετά λειτούργησε ως πληθωρικό 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο.

Το 1987 στεγάστηκε στο σύγχρονο διδακτήριο όπου στεγάζεται ακόμα και σήμερα μαζί με το 8ο Νηπιαγωγείο,  επί της οδού Αποστολάκη.

Το 1992 προβιβάστηκε σε 7/θέσιο Δημοτικό σχολείο.

Σήμερα λειτουργεί ως 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο.

Ανήκει στα μεγαλύτερα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και πληροί τις προϋποθέσεις  ενός σύγχρονου διδακτηρίου. Σ’ αυτό φοιτούν κατά μέσο όρο 250 μαθητές και υπηρετούν περίπου 28 εκπαιδευτικοί.

Για να αντιμετωπιστούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες λόγω της αύξησης του μαθητικού πληθυσμού, κατασκευάστηκε επιπλέον νέα πτέρυγα με 4 αίθουσες διδασκαλίας.

Ανήκει στα Σχολεία με αναμορφωμένο αναλυτικό πρόγραμμα (ΕΑΕΠ). Έτσι διδάσκονται επιπλέον τα μαθήματα της Μουσικής, των Εικαστικών, της Θεατρικής Αγωγής , της Πληροφορικής, Ξένων Γλωσσών και γυμναστικής με αυξημένο πρόγραμμα διδασκαλίας μαθημάτων.

Διαθέτει σύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Βιβλιοθήκη, αίθουσα Αισθητικής Αγωγής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και πολλούς άλλους βοηθητικούς χώρους πέραν των αιθουσών διδασκαλίας.

 

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s