«Χριστούγεννα τον κόσμο» για άλλη μία χρονιά στο Πάρκο  του 7ου Δημοτικού Σχολείου.

χρ
Τριήμερες φέτος οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας. Ξεκίνημα την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και λήξη έκπληξη το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου για να συνεχίσουμε όλοι μαζί στην Πλατεία Μικρασιατών, συμμετέχοντας στην έναρξη των εορτατικών εκδηλώσεων της πόλης μας.
Χριστούγεννα στον κόσμο λοιπόν, γιατί η χαρά των Χριστουγέννων είναι δικαίωμα όλων των ενηλίκωντων και όλων των παιδιών μα ακόμα περισσότερο των παιδιών που έχουν διαλέξει τη δική μας πατρίδα για να μεγαλώσουν.
Θέλοντας να δικαιώσουμε τον τίτλο της γιορτής μας πήραμε μέρος στo project “Ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων στολιδιών(The European Christmas Tree Decoration Exchange)”
Το project αυτό διοργανώνεται από το Europe Direct Wrexham με τη συμμετοχή του Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για μία ανταλλαγή ανάμεσα σε μαθητές δημοτικών σχολείων, οι οποίοι θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με σκοπό να τα στείλουν σε σχολεία που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης. Πέρα από τα στολίδια, το κάθε σχολείο θα φτιάξει ένα πακέτο με πληροφορίες σχετικά με το πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στη χώρα του ή στην ιδιαίτερη περιοχή που βρίσκεται το σχολείο.
Κάθε σχολείο θα χρησιμοποιήσει τα στολίδια που θα πάρει για να διακοσμήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου του στις 15 Δεκεμβρίου. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα «Ευρωπαϊκό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο».
Έτοιμα λοιπόν τα ρόδια και τα καράβια μας για να ταξιδέψουν σε 30 χώρες της Ευρώπης.

Και ναι που εφτασε το πρώτο φάκελλο με τα στολίδια της Αυστρίας. Ήταν όμορφο να κρατάμε στα χέρια μας τη δουλειά μαθητών και συναδέλφων από τόσο μακριά.
Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία και τα υπόλοιπα για να στολίσουμε το ευρωπαϊκό μας δέντρο, αποδεικνύοντας ότι κανένας δε μπορεί να μας στερήσει τη συνεργασία,τη δημιουργία,το μεράκι και το χαμόγελο.

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s