Η γρίπη σκοτώνει

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από γρίπη πριν λίγες μέρες . Αν είστε άρρωστοι όταν φτερνίζεστε να βάζετε το χέρι σας. Όταν ακουμπάτε γόμες , μολύβια , ψαλίδια κ.τ.λ. μην τα δίνετε στους άλλους γιατί τα μικρόβια που είχατε θα πάνε στους φίλους σας.

Καλό είναι να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι . Πρέπει να αερίζουμε τα δωμάτια μας να μπαίνει καθαρός αέρας . Τέλος αν έχουμε πυρετό συμβουλευόμαστε έναν γιατρό έναν γιατρό και μένουμε σπίτι για ξεκούραση.

Γιώργος Κόμης, Παύλος Τρικούλης

 αα

   Όταν πάμε στο σχολειό πρέπει να κρατάμε χαρτομάντιλα μαζί μας . Όταν γυρνάμε από το σχολείο,το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να πλύνουμε τα χέρια μας πολύ καλά με σαπούνι και μετά να τα σκουπίζουμε με την πετσέτα . Όταν έχουμε βρώμικα χέρια , δεν πρέπει να τα ακουμπάμε στην μύτη στα μάτια και στο στόμα γιατί έχουν μικρόβια και μπορεί να κολλήσουμε αρρώστιες. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει αμέσως να το πετάξουμε στον κάδο. Όταν είμαστε κρυωμένοι πρέπει να φοράμε το μπουφάν μας και να καθόμαστε μέσα στο διάλειμμα γιατί η κατάσταση θα χειροτερεύσει.

                                                                                     Νίκη Χριστοδουλάκη και Χριστίνα Ντισπυράκη

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s