Παράσταση: Ειρήνη του Αριστοφάνη

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου μαθητές από την Γ΄και τη Δ’ τάξη παρακολούθησαν την παράσταση «Ειρήνη» του θεατρικού περίπλου. 12489295_533257260185812_4579122179338535471_o

Υπόθεση του έργου (από τον ιστοχώρο  http://theatrikosperiplous.gr/?page_id=12)

Στην Αρχαία Αθήνα στα χρόνια τα παλιά, την περίοδο του Πελοποννησιακού πολέμου, ο αγρότης Τρυγαίος, απογοητευμένος, αποφασίζει να πάει να ελευθερώσει την Ειρήνη, την οποία κρατάει αιχμάλωτη ο Πόλεμος στη σπηλιά ενός βράχου.

Ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι του και ξεκινά πετώντας πάνω σε ένα τεράστιο σκαθάρι. Φτάνει στον Όλυμπο για να ζητήσει τη βοήθεια των θεών. Εκεί συναντά τον Ερμή που του λέει, ότι οι θεοί είναι θυμωμένοι με τους ανθρώπους, γιατί διάλεξαν να λατρεύουν τον Πόλεμο. Ο Τρυγαίος τότε τάζει δώρα στον Ερμή και του ζητάει να τον βοηθήσει να ελευθερώσουν την Ειρήνη κρυφά από το Δία και τους άλλους θεούς. Τελικά με τη βοήθεια και των απλών ανθρώπων, στους οποίους μιλάει ο Τρυγαίος και τους πείθει να αφήσουν τον Πόλεμο, που πολλοί τον χρησιμοποιούν για να βγάζουν λεφτά, ελευθερώνουν την Ειρήνη, μαζί με την Αφθονία (Οπώρα) και τη Γιορτή (Θεωρία). Όλοι μαζί πιστεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο χωρίς πολέμους, χαρούμενοι γλεντούν, τρώγοντας και τραγουδώντας.

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s